Lapsiraati

Jännä kirja on jännä

Joskus muinoin totesin edellisessä blogissani, että lukuharrastuksessa yksi parhaista asioista on sen siirtäminen eteenpäin. Täysipäiväisenä kolmen kakaran kotiäitinä pyrinkin tätä aspektia toteuttamaan – usein kodin siisteyden ja pyykkien viikkaamisen kustannuksella. Yhtään liioittelematta 75 prosenttia käsieni kautta kulkevasta kirjallisesta materiaalista on luokiteltavissa lastenkirjallisuudeksi, vaikka toistaiseksi valitettavan harvoin sitä blogissa näkyy. Tähän on toivottavasti tulossa muutos nyt, kun kirjoista innostuneita lapsia on jo kaksi!

Blogissa lapsilla on käytössä hieman oikeasta elämästä poikkeavat nimet, ihan vain heidän yksityisyyttään ajatellen. Olisi mukavaa, mikäli meitä naamakkainkin näkevät muistaisivat vääntää blogiin mahdollisesti kommentoidessaan käyttöön nämä eivät aivan ilman kosketuspintaa todellisuuteen käyttöön keksimäni nimet.

SAMSUNG CSC

Martti on esikoisemme ja yksi maailman ehdottomasti upeimmista persoonista. Toukokuussa 2010 syntynyt filosofinalku ja papupadan lailla papattava poika pitää kaikenlaisista kirjoista ja jaksaa kuunnella pitkiäkin tarinoita, kunhan lukija malttaa pysähtyä säännöllisin väliajoin vastaamaan kysymystulvaan.

Martti on myös pääasiallisessa vastuussa Kääpiöbloggarin karjahduksista.

SAMSUNG CSC

Aino on keskimmäinen lapsistamme ja vanhempi tyttäristämme. Maaliskuussa 2012 syntynyt varsin kovapäinen naisenalku tykkää autoleikeistä, (leikki)keittiöhommista ja herra Hakkaraisesta. Tyttöä on siunattu äitinsä keskittymiskyvyllä, mitä kirjoihin tulee: hän ei katsettaan kirjasta kohota, vaikka seinät kaatuisivat ympäriltä.

SAMSUNG CSC

Maija on maaliskuussa 2014 syntynyt kuopuksemme: pienehkö, pippurinen ja pirun pahantuulinen nuorempi tyttäremme tunnettiin kohtuaikoina nimellä Poirot (olkoonkin, että nimi vääntyi arkikäytössä Puuroksi). Pikku Myymme  ei vielä juuri kirjoja lue, mutta hänen iltaisten ja yöllisten maitotankkaustensa ansiosta saan luettua edes sen verran kuin nykyään luen.

Mainokset