Bloggaajasta

010514

Blogia kirjoittaa muuan Tiina Tonttu, jo kolme kertaa 25-vuotissyntymäpäiväänsä juhlinut tamperelaistunut porilainen. Tonttuisa blogi-identiteettini juontaa juurensa niihin kymmeniin ja satoihin Tiina-tonttu-heittoihin, joita lapsuusaikanani kuulin ja jotka lopulta vääristivät identiteettini ja mielenmaisemani varsin kestojouluisaksi tai ainakin joulufriikahtavaksi.

Olen lukenut jokseenkin aina siitä lähtien, kun kirjaimet alkoivat nelivuotiaana silmissäni sanoiksi muodostua, kausittain suorastaan maanisestikin, kolmatta tuhatta sivua vuorokaudessa. Nykyään maaniset monituhatsivuiset lukumaratonit jäävät lähinnä toiveajattelun ja haaveunien materiaaliksi, kiitos kotiäidin kolmen työnantajan, jotka tässäkin blogissa epäsäännöllisesti vilahtelevat lastenkirjojen koelukijoina ja -kuuntelijoina. Ennen yllättävän pitkäksi venähtänytä kotiäitiysuraani (ja osittain sen aikanakin)  olen ollut muun muassa täysiaikainen opiskelija (matkailua, pohjoismaisia kieliä, englantilaista filologiaa, informaatiotutkimusta, teologiaa ja muuta jännittävää), kassatäti ja lelukaupan myyjä.

Kirjallisuuden suhteen olen varsin kaikkiruokainen. Luen hömppää ja klassikoita, dekkareita ja runoja, uutuuksia ja vanhuksia. Suurin osa käsieni kautta kulkevista kirjoista on nykyään lastenkirjallisuutta, jota pyrin käsittelemään tavalla toi kolmannella blogissani viikottain. Pidän suluista ja alaviitteistä, ja niitä tekstini vilisevät, vaikka kuinka yrittäisin mokomia vältellä. Olen yhdys_sana_virhe_kammoinen ja tapaan kirjoittaa sanat yhteen turhankin helposti ja vastaavasti viljellä pilkkuja just in case -metodilla. Lisäksi olen sortuvainen lainailemaan fraaseja muista kielistä, jos ja kun koen armaan äidinkieleni ilmaisuvoiman jossain kohden olevan puutteellinen.

Tarvittaessa minuun saa yhteyden varmimmiten ja helpoiten sähköpostitse osoitteesta hyllytonttu ät gmail piste com, mutta kukaan ei estä huhuilemasta perääni vaikkapa Instagramissa tai blogin Facebook-sivulla.

c53ec-img_20131025_185222

Mainokset