Ensimmäisen vuosineljänneksen tuloskatsaus

tammimaalis15.2

Sitä tietää tulleensa jos ei nyt vanhaksi niin ainakin vanhemmaksi, kun tajuaa vuodesta kuluneen jo neljänneksen ilman, että olisin oppinut kirjoittamaan oikean vuosiluvun päiväyksiin. Aika pelottavaa sinänsä. Kirjablogirintamalla alkuvuosi on ollut ihan mukavan aktiivinen, sillä yleensä tähän aikaan vuodesta lukurintamalla on ollut hiljaista. En silti valita! Vuodelle 2015 asettamaani 50 kirjan lukutavoitetta tarkastellessani Goodreads kertoo minun olevan kaksi kirjaa aikataulua edellä, kun viime vuonna niitä luettuja kirjoja taisi tässä vaiheessa olla kaksi. (Neljä niitä oikeasti oli, mutta kuitenkin.) Kyllä kelpaa!

Haasterintamalla olen rämpinyt eteenpäin keskinkertaisesti. Maalaismaisemia-haasteeseen jollain tapaa lukeutuvia eli maalaiselämää käsitteleviä kirjoja olen lukenut kolme (Longbournin talossaTuulen vihat ja Ikkunat yöhön), elämänkertahaasteeseen kaksi (Minä olen Malala ja Pohjolan leijona) ja kolmas on kesken. Itselleni asettamassa yksi runoteos per yksi proosateos -haasteessa laahaan hieman perässä. Olen lukenut kahdeksan Nils Ferlinin runoteosta (joskin samoissa kansissa) sekä muinaissuomalaista pornoa, eli yhdeksän runoteosta kahtatoista proosaversiota kohden. Ehkäpä minun pitäisi pääsiäisen kunniaksi ottaa jonkinlainen runoprojekti.

tammimaalis15.3

Tälle vuodelle asettamaani viidenkymmenen luetun kirjan tavoitteeseen näyn olevan matkalla ihan hyvää vauhtia. Tällä hetkellä luettuja nimekkeitä on neljätoista, kun Puluboin ja Ponin kirjat 1+2 (josta olen lukenut ensimmäisen puolikkaan) ja muut kokoelmahenkiset teokset lasketaan vain yhdeksi nimekkeeksi. Goodreadsin laskurin mukaan olen siis kaksi kirjaa edellä, mikä on erityisen hieno juttu kaltaiselleni kausilukijalle. Minulle supertarkat lukuaikatalut eivät oikein istu: saatan lukea tällä viikolla viisi kirjaa ja olla sitten viisi viikkoa lukematta.

Kevään edetessä(kään) en aio ottaa suurempia luku- ja blogipaineita. Luen, mitä luen, kun siltä tuntuu, kuten tähänkin asti. Kääpiökirjabloggari(e)n karjahduksia on luonnoksissa jo useampi viimeistelyä odottamassa, mikä ilahduttanee teistä osaa. Samoin Runon päivälle (15.4.) ja blogin WordPress-synttäreille (2.5.) olen juoninut Jotain Pientä Kivaa, mistä lisää sitten likempänä. Saatanpa lukumaratoninkin vetäistä, mikäli tilaisuus moiselle tarjoutuu, mutta tällä hetkellä sillä saralla näyttää vähän heikolta. Kuopuksen eroahdistuskausi on saavuttanut (toistaiseksi uusimman) huippunsa, eikä bloggaava äitihenkilö hanki saada hetkenkään rauhaa pikkutyypin ollessa hereillä…

tammimaalis15.1

Ei-kirjallisella rintamallakin mennyt vuosineljännes on ollut enimmäkseen mainio. Olemme sairastelleet koko perheen voimin, paljon ja pieteetillä, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että isoimmat pöpöt on selätetty. Tämän kirjoittamalla manasin, muuten, kuopuksen niiskutuksen äitymään influenssaksi pyhien aikana… Oli miten oli, tyttäret juhlivat maaliskuussa 1- ja 3-vuotissyntymäpäiviään, ja kirjalahjojakin tuli vallan mukavasti. Maija-kuopuskin on alkanut malttaa keskittyä kirjoihin muutenkin kuin puruleluina, mikä tietenkin ilahduttaa hänen vanhempiaan suuresti. Täytyy siis ottaa kaikki (luku)ilo irti seuraavista kuukausista, sillä syksyllä meidän perheessämme todennäköisesti puhaltelevat aivan uudet tuulet. Murehditaan niitä kuitenkin vasta sitten syksymmällä!

En toivota teille vielä hyvää pääsiäistä, sillä tarkoitukseni olisi palata esittelemään pääsiäislukemistojani pyhien aikanakin. Minä tapaan lukea joka vuosi suunnilleen saman kaavan mukaan, tällainen kaavoihini kangistunut kun olen. Viime vuonna olin niin vauvakuplassa (joka tässä yhteydessä on vain kauniimpi ilmaisu koliikkikoomalle), että taisin päästä pääsiäisen yli kirjahyllyyn juuri koskematta, joten tänä vuonna otan vahingon takaisin.

Tonttuilijat

Merkinnät kuvat on raahattu ja laahattu tänne Instagramista, josta minut löytää nimellä @ttonttu. Kirja-aiheiset kuvani yritän muistaa merkitä hashtagillä #hyllytonttuilut.

Mainokset