Kolmannen vuosineljänneksen tuloskatsaus

wpid-2014-10-08-19.27.22.png.png

Kotiäitiys on siitä kummallinen ammatti tai elämänvaihe, että aika tuntuu samanaikaisesti matelevan ja kiihdyttävän ohi niin kamalaa vauhtia, että monet science fiction -kynäniekatkin olisivat kateellisia. Viime viikkoina tämä on käynyt tuskallisen selväksi flunssakierteen ja erään ensimmäisten hampaiden muodossa. Niinpä jo toista syksyä peräjälkeen huomaan lukemisen jäävän enemmän ja enemmän taka-alalle. Viime vuonna löysin itseni alkuraskauden ja ruuhkavuosien pyörityksestä löydettyäni puolivahingossa maailman ihanimman työpaikan, tänä vuonna taas energia suuntautuu miehen muuttuneiden työkuvioiden johdosta hieman kaoottisessa tilanteessa olevan huushollin pyörittämiseen.

Kadonneet luku- ja blogimotivaatiot alkavat onneksi hiljalleen löytyä, ja eiköhän blogikin tästä taas pääse jaloilleen. Hiljan toiselle puolivuotiskaudelleen startannut Maija nukahtaa nykyään iltaisin omaan sänkyynsä, mikä toistaiseksi vaatii molemmat käteni. Tämä ymmärrettävistä syistä on vähentänyt lukumahdollisuuksiani varsin kriittisesti. Blogin ulkoasu on hakenut muotoaan, ja tämä harmaa tuntuu kutkuttelevan kaikkien kauniiden valkopohjaisten blogien jälkeen silmääni sopivasti. Pienen ongelman muodostavat toki valkotaustaisiksi tehdyt kuvituskuvat, mutta ehkä selviämme niistä. Pientä puhetta on ollut myös blogin pienimuotoisesta url-muutoksesta wordpresspistecom-päätteestä yksinkertaisempaan hyllytonttupistejotain-meininkiin. Katsotaan, katsotaan.

Ei kuitenkaan kuikuilla liiaksi tulevaisuuteen, kun tarkoitus on käydä läpi menneiden kolmen kuukauden kuviot.

Murtuneet mielet

Lukuhaasterintamalle kuuluu ehkä vähän yllättäen oikein hyvää. Ihminen sodassa -lukuhaastetta on jäljellä vielä lähes kaksi kuukautta, ja olen oman tavoitteeni jo yhdellä kirjalla ehtinyt ylittää. Yksi kirja on vielä aiheeseen liittyen kesken ja yksi luettavana, sen jälkeen taitaa sotiminen hetkeksi riittää tälle lukijalle, kiitos vain. Hieno haaste, joka on opettanut minulle paljon. Yhteenvetobloggaukseen riittää sanottavaa, sanonpa vain.

Muumitarra

Tove 100 -meininkeihinkin olen päässyt edes vähän mukaan. Janssonin syntymäpäivänä julkaisin kaksikielisen tekstin minun ja lapsikatraani vierailusta Tampereen Muumilaaksoon osana Bokbabbelin Jansson-blogitempausta, ja kirja-aiheisiakin tekstejä olen digiaalloille asti saanut. Pieni loppurutistus lienee aiheellinen tällä(kin) saralla, mutta Muumi-romaanien lukemisen taidan jättää jollekin toiselle vuodelle yliannostusta välttääkseni.

wpid-img_20140917_115408.jpg

Kuluneiden kolmen kuukauden sekoilujen jäljiltä lasten päivärytmit alkavat ilokseni (vihdoin!) olla (taas!) sen verran säännölliset ja synkronoidut, että iltasaturutiinille alkaa olla tilauksen lisäksi myös toteutusmahdollisuuksia. Kääpiökirjabloggarin karjahdusten myötä intoa piisaa sekä lukija- että kuuntelijapuolella, ja muutama karjahdus odotteleekin luonnoksissa äiti-ihmisen kommentteja ja julkaisua.

wpid-img_20140904_115422.jpg

Alkuvuodesta asetin itselleni varovaiseksi tavoitteeksi lukea vuoden aikana 35 kirjaa. Tällä hetkellä lukema on Goodreadsin laskurin mukaan muikea 27, eli olen yhden kirjan edellä aikataulustani. Toisaalta luettujen kirjojen joukossa on varsin monta sarjakuvateosta, joita en edelleenkään osaa mieltää ”yhtä tärkeiksi” kuin sanakirjoja, kuten Martti eron ilmaisee. Asennevamma mikä asennevamma. Kaikkiaan varsin mukava ja kirjallisesti aktiivinen kolmekuinen on siis tämä III/2014 ollut. Siitä huolimatta toivon itselleni pientä loppukiriä vuoden viimeiselle neljännekselle. Tässä vauhdittavat toivon mukaan Helsingin Kirjamessujen lisäksi periaatepäätökseni olla stressaamatta siitä j-kirjaimella alkavasta keskitalven juhlasta.

Luku- ja teevinkkejä syksyyn ja alkutalveen otetaan vastaan,
samoin palautetta uudesta ulkoasusta.

Mainokset