Hyllytontun 11 vastausta ja utelua

Puuskupuh

Yöpöydällä-blogin Ilona haastoi minut taannoin vastailemaan kysymyksiin ja kertoilemaan itsestäni. Koska jokaisessa blogistissa asuu pieni narsisti, mikäs sen mukavampaa kuin päästä höpisemään itsestään. ;) Haaste on kiertänyt sen verran kattavasti läpi koko blogistanian, etten taida haastaa enää ketään, mutta laitoin loppuun joka tapauksessa 11 omaa kysymystä, joihin saatte tahtoessanne vastailla kommenttikentässä (ja olisi kiva, jos vastaisitte).

Haasteen säännöthän olivat siis virallisesti seuraavat:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haaste tulee laittaa eteenpäin 11 bloggaajalle, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Kivinen

11 asiaa minusta:

1. Sain (tai ”sain”) silmälasit yhdeksänvuotiaana. Puolensataa kertaa olen harkinnut vakavasti ja/tai vannonut alkavani käyttää piilolinssejä, mutta ei siitä mitään ole tullut. Kysyjille kerron syyksi kuivat silmäni, mutta oikeasti pääasiallinen syy on se, että tunnen oloni alastomaksi ilman laseja.

2. Olen kotoisin Porista, mikä tamperelaistuttavieni mukaan kuuluu puheessani selvästi. Satakunnassa kaikki taas ovat sitä mieltä, että puhun nykyään niin tamperelaisittain kuin voi. Ota tästä nyt selvää.

3. Alakouluikäisenä toiveammattini oli kanttori, kunnes hoksasin, että siinä hommassa joutuu varsin paljon laulamaan julkisesti. Siihen karahti se haave.

4. Katselen kateellisena kauniisti ruskettuneita ihmisiä: minä saan alkukesästä karmeaa aurinkoihottumaa ja kun se (ilmeisesti tietyn aurinkoaltistuksen kautta siedättymällä) helpottaa, käräytän nahkani suurista suojakertoimista huolimatta. Nyyh!

5. Pari viikkoa sitten neljä vuotta täyttänyt esikoiseni on elämänsä aikana asunut neljässä kodissa: ensimmäiset puoli vuotta pikkuruisessa kaksiossa, josta muutimme ihanaan kolmioon. Tuo ensimmäinen kolmio meni kuitenkin altamme myyntiin puoli vuotta muuttomme jälkeen, eikä meillä ollut mahdollisuutta ostaa sitä itsellemme, mikä vieläkin vähän kiukuttaa. Seuraava kotimme oli yhdeksänkerroksisen kerrostalon ylimmän kerroksen hauska kolmio, joka kuitenkin oli ennen meitä kärsinyt jonkin sortin vesivahingon. Homeoireita pakoon muutimme tähän nykyiseen kolmiokotiimme, josta luultavasti viimeistään ensi keväänä muutamme yhtä huonetta isompaan kotiin.

6. Olen pahimmansorttinen jahkailija. Oli kyse sitten sisustamisesta tai siitä, minkä kirjan lukisin seuraavaksi, saan pähkäilyyn ja arpomiseen kulumaan naurettavan määrän aikaa. Eilisissä vaaleissa sain ehdokkaani yllättävänkin nopeasti selville, kun päätin vain valita vaalikoneen tulosten yläpäästä sitä oikeaa puoluetta edustavan ehdokkaan.

7. Ennen lasten syntymää olin joka paikassa etuajassa ja inhosin myöhästelijöitä sydämeni kyllyydestä. Nykyään huomaan olevani itse vähintään viisi minuuttia myöhässä lähes kaikkialta. Milloin en mahdu vaunujen kanssa bussiin, milloin juuri lähdön hetkellä iskee jokin vaippakatastrofi tai vastaava. Kyllä nolottaa aina olla selittelemässä!

8. En jaksaisi millään viedä lapsiani leikkipuistoon, vaikka ”pakkohan” se on. Kahden eri ilmansuuntiin juoksevan ikiliikkujan kanssa homma on varsin stressaavaa, kanssaäidit tuntuvat olevan kovin kuppikuntiinsa jakautuneita, ja siellä on tylsää, ellei itse mahdu keinuun tai hiekkalaatikolle tai pallokentälle. Mieluummin vien mölyapinalaumani erilaisille seikkailuille joko lähimetsään, keskustaan tai johonkin sille välille, vaikka mikään stressitön vaihtoehto sekään ei ole.

9. Tahtoisin vaihtaa kotimme sisustustyyliä ihan totaalisesti toiseen suuntaan: en vain oikein tiedä, mistä edes aloittaisin, jos melkein kaikki on uusittava. Ahdistavaa. [Huijasin. Oikeasti seuraavat säästökohteemme ovat uusi televisio (olosuhteiden pakosta, sillä tuo antiikkinen kuvaputkirohjake sanoo YYA-sopimuksemme irti hetkellä millä hyvänsä) ja uusi tai uusvanha kirjahylly.]

10. Tahtoisin olla sellainen muumimammamainen, levollinen ja epäluonnollisen rauhallinen äitihahmo, joka jaksaisi laulattaa, leikittää, loruttaa ja askarrella nonstoppina. Ymmärrän mokoman haaveen mahdottomuuden ja silkan epäinhimillisyyden, mutta silti kismittää.

11. Olen kärvistellyt pian vuoden (!) ilman omaa tietokonetta ja päivitellyt blogia milloin kännykällä ja tabletilla, milloin mieheni tietokoneella. Tähän asiaan on Luojan kiitos tulossa muutos lähipäivinä, sillä tilasin juuri uuden läppärin itselleni. Perustelin isohkoa menoerää sillä, että blogaaminen on nykytilanteessa oikeastaan ainoa vähääkään sosiaalinen harrastukseni, ja hulluksihan sitä hiekkalaatikon laidalla tulee ilman samanhenkistä aikuista juttuseuraa.

Pihlaja

Ilonan kysymykset:

1. Huonoin lukemasi kirja?
Varmasti joku tenttikirja aiheesta, joka ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. :D Kaunokirjalliselta puolelta tulee mieleen ensimmäisenä 50 Shades of Grey.

2. Suklaa vai salmiakki?
Yleensä suklaa. Salmiakkisuklaata en muuten voi sietää. Hyh!

3. Mikä on paras kirjojen ahmimisajankohta?
Silloin, kun isot lapset nukkuvat ja pienin syö itseään tajuttomaksi. Tällöin tulee pienimmällä todennäköisyydellä keskeytyksiä.

4. Mikä on lempilukupaikkasi?
Sohvannurkka. Kesällä parveke.

5. Minkä kirjan tapahtumiin haluaisit hypätä mukaan?
Muumilaaksoon ehdottomasti! Kirjalla ei ole niin väliä, mutta tahtoisin sellaiseen sopivan rauhalliseen väliin, jossa ei ole tuhotulvia tai pyrstötähtiä.

6. Oletko itse kirjoittanut?
Olen ja kirjoittelen parhaimmillaankin. Mitään isompia julkaisupyrkimyksiä minulla ei kuitenkaan ole. Ahdistaa ajatuskin siitä, että hengentuotostani ruodittaisiin pitkin blogistaniaa. ;)

7. Mistä hankit lukemasi kirjat?
Yleensä kirjastosta. Amazonista shoppailen e-kirjoja. Harvoin ostan ainakaan täysihintaisia uusia kirjoja.

8. Miksi aloitit bloggaamisen?
En oikeastaan enää edes muista. :D Ensimmäisen kirjablogini aloitin fuksisyksynä 2007 LiveJournalissa, mutta se kuivui kokoon jossain vaiheessa. Hys, äiti lukee nyt! syntyi muistaakseni epätoivoisena yrityksenä ylläpitää lukuharrastusta toisen lapseni syntymän jälkeenkin.

9. Mitä kaikkea blogi on tuonut elämääsi?
Roppakaupalla hyviä tyyppejä, hyllymetreittäin uutta luettavaa suositusten myötä ja lisänopeutta näppäimistötyöskentelyyn ainakin.

10. Lempielokuvasi?
”Tuulen viemää” ja ”Taru Sormusten Herrasta”-trilogia.

11. Mitkä asiat saavat sinut nauramaan?
Lähinnä lapset: esikoisen lausahdukset, keskimmäisen höpsöilyt ja nuorimman vauvailut. Niin ja hauskat giffit Tumblrissa.

Minä tahdon tietää:
1. Lempivuodenaikasi?
2. Tee vai kahvi?
3. Heti vai huomenna?
4. Kovakantinen vai pokkari?
5. Paperi- vai e-kirja?
6. Fakta vai fiktio?
7. Siili vai orava?
8. Miten järjestät kirjahyllysi?
9. Lempikirjaimesi?
10. Mitä luet juuri nyt?
11. ”Mistä tietää, että on ihan aikuinen?” (t. 4-vuotias)

Niittyleinikinkutale

Mainokset