Uusi blogi, vanhat juonet – ja arvonta

SAMSUNG CSCMuutaman viime viikon aikana on Blogger laittanut kapuloita blogirattaisiini oikein urakalla: mokoma ei ole päästänyt minua blogini hallintapaneeliin, ja sitä kautta päivittäminen on ollut mahdotonta. Muutama päivä sitten kyllästyin ihan tosissani tahimaan sen penteleen kanssa, ja päätin äänestää jaloillani. Tai noh, sormillani. Jos kerran Google ei minun anna blogialustallaan blogata, vaikka kuinka nillitän ja raportoin virhetilaa, yritän useammalla selaimella ja teen kaiken mahdollisen, minä blogaan sitten jossain muualla. Ni. Himskutti.

Pakkasin muuttaessa mukaani vanhat merkintäni. Wordpress ja Blogger eivät aivan aukottomasti mene yksiin, joten olen joutunut muokkailemaan tekstien ulkoasuja manuaalisesti, ja samalla olen korjaillut linkkejä osoittamaan tähän blogiin wanhan hyssyttelyblogin sijasta. Ensimmäinen blogausvuoteni, vuosi 2012, on vielä käymättä läpi, joten älkää ihmetelkö, jos sieltä jotain outouksia löytyy: mikäli lapset nukkuvat päiväuniaan kiltisti, ne fiksaantuvat melkein itsestään ihan lähipäivinä.

Blogialustan lisäksi vaihtui blogin nimi, kuten ehkä huomasitte. Hys, äiti lukee nyt! oli varsin vauhdilla hatusta heitetty, joskin sinänsä toimiva nimi, mutta jo pidemmän aikaa se on tökkinyt enemmän tai vähemmän. Hyllytonttu on meidän kirjahyllyssämme asusteleva kotitonttu ja joulutonttujen kaveri, jolla satunnaisesti lapsikatrasta kiristetään rohkaistaan käyttäytymään kiltimmin, vaikka jouluun vielä aikaa onkin. Koska olen saanut ikäni kuunnella joulun alla huonohkoja Tiina-tonttu-heittoja, mikäpä sen sopivampi blogi-identiteetti tällaiselle tonttuilijalle!

Vaikka blogi nyt vajaan viikon fiksailun, muokkailun ja ”Pitäiskö sittenkin?”-pähkäilyn jälkeen on avoinna yleisölle, se ei vielä ole vallan lopullisessa muodossaan. Aiemmin mainitsemieni linkki- ja muotoiluseikkojen lisäksi työn alla on viimeisten edelliseen blogiin tulleiden kommenttien saattaminen tavalla tai toisella tänne: uusin varmuuskopioni hyssyttelyblogista kun oli muutaman päivän vanha, enkä sen jälkeen ole taaskaan hallintapaneeliin päässyt. (Merkintä, jota seuraten suurin osa teistä tänne päätyi, oli tuolloin jo ennakkoon ajastettu ilmestymään, koska osasin uumoilla uutta kenkkuilukohtausta.) Blogin ulkoasuun saattaa niin ikään tulla vielä pieniä muutoksia, samoin jonkin sortin kirjablogirulla tai edes -lista olisi tarkoitus saada näkyviin. Hitaasti mutta varmasti…

Lamppunen

Jotta ette vallan minua unohtaisi ja hylkäisi, vaikka osoite vaihtuukin, ajattelin laittaa pystyyn pikkiriikkisen arvonnan. Hankin taannoin itselleni maailman söpöisimmän ja siisteimmän lukulampun, jonka pystyy napsauttamaan kiinni kirjan kanteen tai laittamaan nököttämään vaikkapa läppärin viereen. Koska olen lamppuuni niin tolkuttoman rakastunut, hankin vielä toisenkin arvontapalkinnoksi, jotta joku teistäkin voisi päästä osalliseksi sen mahtavuudesta.

Lamppunen in action

Mukaan pääsee kommentoimalla tähän merkintään ja kertomalla, minkä kirjan alle (tai minkä kirjojen väliin) te kirjahyllyssä kotikolonne rakentaisitte. Paksut fantasiatiiliskivet seiniksi lohikäärmeen hyökkäyksiltä suojaamaan vai sittenkin höyhenenkevyttä hömppää kevään ja aina vain lisääntyvän valon kunniaksi? Ehkä klassikot suojaisivat parhaiten tältä infernaaliselta siitepölyhelvetiltä… Osallistumisaikaa on lauantaihin 10.5. saakka. Voittajan nimi julkaistaan kunnianlaukausten paukkuessa äitienpäivänä.

Mainokset