Virallinen Kirjamessu-tärppipostaus

Alkuun pieni varoituksen sana. Tämä teksti on ihan silkkaa mainostusta, jota vastaan tämä korruptoitunut bloggari pokkasi itselleen vapaalipun Kirjamessuille. Toisaalta olisin messuille suunnannut joka tapauksessa ja niitä blogissa(kin) hehkuttanut, joten sinänsä…
Helsingin Kirjamessut starttaavat siis torstaiaamuna, ja tämä täti on suuntaamassa paikalle perjantaiksi: bussilippu menomatkalle on ostettu, matkalukeminen ja -käsityö valittu, mutta paluumatka on vähän vielä mysteeritasolla. Paikallinen opas ja lounasseuranainen on jo nakitettu, sillä minulla on tunnetusti äärimmäisen huono suuntavaisto ja lisäksi en vain hahmota Helsinkiä. Siis ollenkaan. Koska edellinen messuvierailuni ajoittui johonkin opiskeluvuoteen AEL1, vastaan henkiseltä tasoltani messuneitsyttä. Tästä ja kontrollifriikkiydestäni huolimatta olen kuitenkin pyrkinyt olemaan tekemättä itselleni minuuttiaikataulua Messukeskuksen koluamiseen. Kiertelen ja kaartelen ja shoppailen kaikessa rauhassa, mutta ainakin osaa näistä aion käydä ihmettelemässä:

KOSKA      MITÄ? (MISSÄ?)
12:00-12:30 Svenskan och finskan i möte (Edith Södergran)
12:00-13:00 Kirjallisena, Minnan Minna Bloggers’ Loungessa (Sports Bar)
13:00-13:30 Jane Austen -keskustelu (Katri Vala)
13:30-14:00 Edith Södergran – kaikkiin neljään tuuleen (Tottiscenen)
15:00-15:30 Susanna Alakoski (Katri Vala)
15:00-16:00 Kirjainten virta -Hanna Bloggers’ Loungessa (Sports Bar)
15:30-16:00 Valehteleeko kirjailija (Kullervo)
17:00-17:30 Svenska Yles litteraturpris (Edith Södergran)

Lastenalue Tarinalaakson työpajat kiinnostaisivat tätä äitiä myös kovasti, vaikka ilman lapsia liikenteessä olenkin2. Täytynee käydä vilkaista, josko sinne aikuinenkin askartelemaan sopisi.

Raportoin paikan päältä oletettavasti ainakin blogin Facebook-sivulla ja mahdollisesti myös Twitterissä, mikäli sen olemassaolon satun perjantain aikana muistamaan. Blogiinkin sananen tai sata aiheesta jälkikäteen paukahtaa: tien päällä alan tuskin puhelimella pitkästi pohtia. (Paitsi tietty jos kotimatkalla bussissa tahi junassa on pistokepaikka niin, että saan luuriparkaani lisää virtaa.)

Niin ja hei, jos joku näkee ja/tai tunnistaa, saa tulla nykäisemään turhan ison Game of Thrones -hupparin hihasta. (Mukavuus ennen kaikkea.) Lounaspaikkoja Messukeskuksen läheisyydestä saa niin ikään suositella. :)

1) Aikaan Ennen Lapsia.
2) Kiitos ja kunnia aviomiehelleni ja pomolleni, jotka ihanina järjestelivät toisistaan riippumatta työvuoroja niin, että mokoma onnistui!
Mainokset