THE Kesälukumaraton-päivitys

8:54. Vaikka aamu alkoi sujuvasti pommiin nukkumisella (heräsin silloin, kun olin ajatellut aloittaa maratonin) ja eiliset valmistelut jäivät kovin vähille elämän iskiessä kapuloita rattaisiin enemmän tai vähemmän kirjallisesti, istuu meikämutsi nyt, muutamaa minuuttia vaille yhdeksän, sängyllä eväskasan keskellä, jättimäinen kuppi kahvia hyppysissään, tietokone edessään ja kirjakasa vieressä uhkaavasti vaappuen. Pian lähtee! Blogin puolella hoidan päivittelyt tämän yhden merkinnän alle. Blogin Facebook-sivu, Twitter-tilini ja ehkäpä Instagramkin päivittyvät sitten tiheämmin.
9:00. Nyt lähtee! Ensimmäisenä lukuun lähti Katja Kaukosen Odelma!

10:06. Odelma on luettu, ja jessus, miten siitä pidinkään! Kirjoitan lukukokemuksistani myöhemmin lukemisen aikana tekemieni muistiinpanojen perusteella, jotta maratonaikaa ei menisi hukkaan. Nyt jaloittelutauko, hörppy vettä ja sitten ensimmäisen novellin kimppuun!

10:14. Kitalaenpuhdistusnovelleja luen Neil Gaimanin novellikokoelmasta Aarteita ja muistoesineitä. Lisäksi minulla on pari e-kirja-muotoista novellia varattuna, mikäli Gaiman alkaa tökkiä. Ensimmäinen novelli on nimeltään ”Vihreiden kirjainten arvoitus” – sopisi vaikka Doctor Who -jakson nimeksi! (Gaiman on kirjoittanut myös niitä, blog. huom.)

10:31. Kas siinäpä oli novelli minun makuuni! Hykertelen vieläkin keskenäni (kuopuksen koputellessa oveen äitiä huhuillen, haistaa kai evääni sinne saakka). Nyt aukeaa tämänpäiväisen lukulistan yksi pisimmistä teoksista, Isaac Asimovin 189-sivuinen Ikuisuuden loppu.

12:34. Luku-flow, ihana luku-flow, saapui lukutahdin ensin hidastuttua hirmuisesti. Ikuisuuden loppu oli taattua Asimovia, tykkäsin siitäkin sopivan paljon. :) Nyt lisää Gaimania ja sen jälkeen Aino Kallaksen Sudenmorsian. Vajaan tunnin kuluttua lähtee mieheni töihin ja jään jälkikasvun kanssa kolmestaan kotiin. Lukutahti hidastunee siinä vaiheessa selvästi…

13:52. On se kumma, miten olen onnistunut näin kauan lykkäämään Sudenmorsiamen lukemista. Nyt on ihmissuden kokoinen aukko yleissivistyksessä täytetty, ja novellin jälkeen lienee aika viihdyttää lapsia parilla kirjalla. Pikku kakkosen alkuun on vielä kolme tuntia, ja jälkikasvun nukkumaanmenoaika vaikuttaa olevan toivottoman kaukana.

19:09. Niinpä siinä kävi, että miehen töihin karkaamisen ja lasten nukkumaanmenoajan välillä sain luettua vain yhden kirjan.  Toisaalta John Greenin The Fault in Our Stars oli sen sortin kirja, että tahtoisin nyt vain käpertyä jonkun peiton alle poraamaan silmät päästäni. Eipä taida kuitenkaan moinen onnistua, mikäli aion 1300 sivun tavoitteeni saavuttaa! Lisää Gaimania, iltapalapitsa uuniin ja sapuskaa vartoessa hieman ruotsalaista runoutta!

25.7. klo 8:12. Taistelukuntoni loppui eilen varsin hätäisesti, kiitos orastavan silmän ja verestävän migreenin – vai meniköhän se toisinperin. Unettoman yön aikana ehdin kuitenkin lukea vielä muutaman sivun, joten pääsin sentään yli tuhannen sanan. 1300 sanan maali jäi tavoittamatta tällä kertaa, mutta ensi kerralla olen paljon viisaampi, enkä edes yritä maratoonata jälkikasvun ollessa parin kilometrin säteellä. Tulokseeni olen sangen tyytyväinen yhtäkaikki. :)

Yhteenvetopostausta voi odottaa lähipäivinä – tänään tuskin jaksan tai pystyn moista vielä alkaa koota.

Luetut: 
Asimov, Isaac: Ikuisuuden loppu. 188 sivua.
Gailman, Neil: Aarteita ja muistoesineitä. (Novellikokoelma.) 213 sivua.
Green, John: The Fault in Our Stars. 313 sivua.
Kallas, Aino: Sudenmorsian: Hiidenmaalainen tarina. 96 sivua.
Kaukonen, Katja: Odelma. 155 sivua.
Tóibín, Colm: The Testament of Mary. 104 sivua.

Yht. 1069 sivua.

Mainokset