Kesälukumaratonvalmisteluja

Lukumaratonvalmistelut ovat päässeet kunnolla käyntiin tässä huushollissa. Aikataulua on väännetty useamman ihmisen ja kalenterin voimin, sillä mies on töissä melkein puolet päivästä, enkä jaksa uskoa jälkikasvun tukevan äitinsä maraton-pyrkimyksiä kovinkaan suopeasti. Tällä hetkellä vaikuttaa todennäköisimmältä, että aloitan maratonini aamukahdeksan maissa nimipäiväkahvejani ryystäen, vaihdan lastenkirjaosastoon kello kahdesta pikkukakkoseen, pidän tämän jälkeen rentouttavan1 tauon lasten iltatoimien parissa ja jatkan urheilusuoritustani siirrettyäni vetovastuun Nukkumatille. Luen yötä myöten niin pitkään kuin jaksan, eli parhaat kirjat kannattaa säästää loppusuoralle, ja palaan blogin ääreen oletettavasti vasta 25. päivän iltana.

Pääkirjastosta raahasin kymmenkiloisen kassillisen kapoisia kirjoja, joiden kirjoittajien joukkoon mahtuu kaikenlaisia kynäniekkoja Isaac Asimovista Katja Kaukoseen ja genreihin kaikkea faktasta kauhuun. Kitalaenpuhdistusnovelleja aion lukea Neil Gailmanilta2 ja Petteri Hannilalta. Harkinnassa on vielä yhden vähän tujumman teoksen lisääminen pinon jatkoksi. Tolkienia ehkäpä?

Lukemisen valintaan liittyvät kysymykset ovat kuitenkin helppoja ratkaista, kun vaihtoehtona on eväspohdinta. Maratonia ennen pitäisi kuulemma vetäistä kunnon hiilihydraattitankkaus, keventää harjoittelua ja huolehtia nesteytyksestä, kun taas kilpailupäivänä sapuskan sietäsi olla hiilihydraattipitoista ja vähärasvaista. Minä kun olin ajatellut herkutella luvan kanssa ja ehkä leipoa pienen kakunkin nimipäiväni kunniaksi. Toisaalta herkuthan ovat kovin hiilihydraattipitoisia, kuten raskausdiabeteksen kanssa painiessani opin, ja ainahan dipin voi tehdä vähärasvaiseen kermaviiliin.

Suorituspaikaksi tyytynen tyytymään kultaiseen kotiini. Tämä lähinnä siksi, etten tahdo tuhlata kallisarvoisia maratonminuutteja bussimatkoihin – varsinkaan, kun tiedän keskittymiseni herpaantuvan helppoakin helpommin. Ei, ei. Kotoa löytyy kahvikone, monta tuttua ja mukavaksi todettua lukusoppea ja toivon mukaan myös jotain kahvikupilliseen kastettavaksi.

Nyt kun taktiikka alkaa olla selvillä, lienee aika aloittaa treenaaminen tosissaan. Ehtinen päivittää lukumaratonaiheesta vielä vähintään kerran ennen lähtölaukausta.
1) Sarkasmivaroitus!
2) Gailman on minulle ennakkoon tuttu lähinnä Doctor Whon yhtenä käsikirjoittajana.
Mainokset