Blogistanian kesälukumaraton II

Kuluvan kuun kymmenes päivä järjestettiin Suomen blogihistorian maailman ensimmäinen kimppalukumaraton, johon osallistui 25 blogistia, jotka lukivat vuorokaudessa yhteensä huimat 20 173 sivua! Maratonia vahvasti inspiroineen Katja Jalkasen ja Hanna Pudaksen Rivien välissä -kirjan ilmoille heittämä ajatus ”kymmenistä tuhansista luetuista sivuista” toteutui siis helposti, ja tempaus huomioitiin muun muassa Hesarin Nyt-liitteessä. Nyt kun Blogistanian kesälukumaraton I on takana, ja osallistujatkin ovat toivottavasti pystyneet palaamaan normaaliin lukutahtiin ja toipuneet lukukrapulastaan, on aika kääntää katseet tämän kesän toiseen lukumaratoniin, joka toimii tismalleen, kuten edellinen, mutta päivämäärä on monille (eli minulle) sopivampi.

Mutta nythän te saatatte jo pohtia, että miten tällainen lukumaratonhomma oikein toimii. Säännöt ovat yksinkertaiset ja suuntaa-antavat ja kuuluvat jokseenkin näin: 
1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.

2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 10.7. klo 18.00 -> lopetus 11.7. klo 18.00.) Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 

3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa. 

4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 

5. Lukumaratonista saa mielellään kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja varsinkin maratonin kuluessa. 

6. Lukumaratonin hastagina somessa on #lukumaraton.

Lisäksi oheen on tarkoitus edellismaratonin tapaan ottaa minihaasteita suuren maailman tyyliin. Tarkemmin näitä ei ole vielä määritelty, mutta kitalaenpuhdistusnovellit lienevät ainakin mukana. Ai mitkäkö? No niiden varsinaisten maratonkirjojen välissä on tarkoitus lukea novelli, jotta kuvainnollinen kitalaki puhdistuu, eikä edellinen kirja ole niin vahvasti mielessä uutta aloitettaessa.

Tällä hetkellä mukaan ilmoittautuneita blogeja on kaksikymmentäkolme, mutta mukaan mahtuu toki vielä muitakin. Eikä liittymiseen vaadita kirjablogia tai välttämättä blogia ollenkaan! Hihkaisepa siis kommenttikenttään terveisesi, mikäli kimppamaraton houkuttaa. Jos et ole aivan varma, mihin soppaan olet lusikkasi työntämässä kirjaan olet nenäsi työntämässä, voi ykkösmaratonin koontia käydä ihailemassa vaikkapa Kirsin kirjanurkassa. Päivitän osallistujalistaa aina tarpeen mukaan. 

Calendula

Hys, äiti lukee nyt!

La petite lectrice
[Liftaan]

Sinisen linnan kirjasto

Systomykoosi

Tarukirja
Tea with Anna Karenina

Yksi rivi vielä…
Yöpöydän kirjat

Omalta osaltani valmistelu ja suunnittelu ovat jo käynnissä. Ihan täydelliseen 24 tunnin suoritukseen en taida pystyä, koska nimipäivästäni huolimatta joudun ottamaan huushollin alamittaisten holhousvastuun iltatunneiksi, enkä usko ipanoiden keskittymiskyvyn riittävän parituntiseen minilukumaratoniin Pikku Kakkosen alla. Aiomme kuitenkin yrittää! Kirjalistaa on lähipäivien kirjastoreissuja ajatellen luonnosteltu, ja lähimpiä neuvonantajia konsultoitu. Pienen miehen mielestä pitäisi lukea ”tosi, tosi, tosi monta Maisaa”, joka ansaitsi likkalapselta ihastuneen Maima-äännähdyksen sekä pakollisen Muumii-lisäyksen. Lastenkirjojakin maratoniini siis luultavasti päätyy. 
Tarkempaa raporttia valmisteluista lienee luvassa lähipäivinä, kunhan saan suorittua itseni (ja kauhukaksikkoni) kauas keskustaan, pääkirjastoon. Vaahtosammuttimet ovat onneksi onnesta ymmyrkäisinä, sillä kirjastot ovat heidän mielestään ehkäpä maailman mahtavimpia paikkoja. Hyvin kasvatettuja. Hih!

Mainokset