Tribe & Goss: Doctor Who: The Dalek Handbook

Pahoittelen hieman pitkänpuoleiseksi venähtänyttä kirjoitustaukoa. On pitänyt sen verran kiirettä syntymäpäivien, sairasteluiden ja muiden epämääräisten häiriötekijöiden vuoksi, että en ole juuri ehtinyt istumalihaksiani tietokoneen ääressä harjoittaa – saati sitten keskittyä sen vertaa, että saisin jotain kirjoitettuakin. Josko tämä tästä taas. :)

Sain reilu kuukausi sitten mieheltäni syntymäpäivälahjaksi Steve Triben ja James Gossin kirjoittaman Doctor Who: The Dalek Handbook -nimisen kirjan. Suosikkisarjani suosikkipahiksia käsittelevä kirjanen käy läpi Dalekin vaiheet tänä vuonna viisikymmenvuotisjuhliaan juhlivan sarjan alusta vuonna 2010 esitetyn viidennen tuotantokauden loppuun. Kuvituksena on käytetty paitsi kuvankaappauksia sarjasta myös konseptikuvituksia ja kuvia kulissien takaa.

Kirja on kovin mielenkiintoinen asiasta kiinnostuneelle, mutta hirmuisesti sanottavaa siitä ei jää. Nykymaailmassa kaiken tuon tiedon kun saa käsiinsä varsin nopeasti internetistä, mikä osaltaan saa minut kyseenalaistamaan tämän kyseisen genren tarpeellisuuden ja funktion. Kirja tarjoaa roppakaupalla tietoa, mutta olisin mielelläni lukenut enemmänkin. Dalekeista kirjoitettiin ja tehtailtiin paljon oheismateriaalia jokunen vuosikymmen sitten, mitä The Dalek Handbook korostaa myös, ja olisin mielelläni nähnyt myös niiden tapahtumia ympättynä televisiosarjan juonitiivistelmien oheen. Samoin tekijöiden ja näyttelijöiden haastatteluita olisi ollut mielenkiintoista lukea enemmänkin.

Doctor Who: The Dalek Handbook on mitä ilmeisimmin nuorempia lukijoita ajatellen tarkoituksella varsin kepeäksi jätetty kirjanen, pintaraapaisu suosikkimutanttieni maailmaan. Yhden lukukerran jälkeen kirja päätyi huushollimme suurimman Dalek-fanin, pian kolmevuotiaan poikasen luettavaksi. Jätkänpätkä lainasi ystävällisesti myös Dalek-pehmoaan kuvaa varten. Vaikka kirja mukava selailtava olikin, en usko joutuvani palaamaan sen pariin, vaikka Dalek-aiheisia kysymyksiä mieleeni juolahtaisikin, sillä ystävämme Google tarjoaa vastauksen luultavasti nopeammin.

3/5

Mainokset