2012 In Memoriam

Vuosi 2012 vetelee viimeisiään, ja jonkin sortin yhteenveto menneeltä vuodelta tuntuu olevan tarpeen. Onneksi kirjablogiin mokoma on helppo kirjoittaa: henkilökohtaisemmassa konseptissa voisi homma olla hankalampi, sen verran ääripäästä ääripäähän mennyt vuosi on meikämutsia heitellyt.
Minä ehdin menneen vuoden aikana lukea 30 kirjaa, mikä on kovin pieni määrä moneen muuhun kirjablogistiin verrattuna, mutta oman kahdenkymmenen kirjan tavoitteeni ylitin mennen tullen.
Puolet kirjoista tuomitsin nelosen arvoisiksi. Täyden viitosen nappasi kuusi kirjaa, keskivertokolmonen kopahti kolmelle kirjalle ja tyydyttävän kakkosen keräsi kontolleen viisi teosta. Vain yksi kirja, Fifty Shades of Grey, sai ykkösen. Keskiarvoksi tulee tällöin suunnilleen 3,7. Kaikkiaan olen siis lukenut keskivertoa parempia kirjoja kuluneena vuonna – ja siltä se kyllä on tuntunutkin!
Näihin kolmeenkymmeneen kirjaan en ole laskenut mukaan lapsilleni lukemiani kirjoja, joista en ole muutenkaan kummemmin lukua pitänyt. Alkavana vuonna ajattelin kuitenkin kiriä tuolla saralla: kirjoja ne lastenkirjatkin ovat! Ihan joka ilta en kuitenkaan varmaan ala päivitellä, vaan ehkä kerran viikossa voisin sen viikon uudet tuttavuudet listata – olettaen siis, että olemme lukeneet jotain muuta kuin niitä iänikuisia Maisa-kirjoja…
Top Ten Tuesday on ainoa haaste, johon olen lähtenyt mukaan. Ensi vuoden suhteen kysymys on vielä hieman auki. Top Ten Tuesdayn parissa jatkan ainakin toistaiseksi, mutta tällä hetkellä tuntuu, että pystyn pitämään itseni ihan tarpeeksi kiireisenä omine lukusuunnitelmineni, eikä aikaa haasteille juuri riitä.
Blogini juhlii yksivuotissyntymäpäiviään vuoden toisena päivänä. Kävijämäärä on kasvanut tasaisesti – ellei oteta huomioon kirjablogistien plagioinnin vastaista flashmobia, jonka yhteydessä blogini mainittiin Helsingin sanomien nettiversiossa, ja kävijöitä virtasi blogiin ikkunoista ja ovista (joskin lähinnä sieltä hs.fi:stä). Google on ohjannut blogiini enimmäkseen hakulauseella fifty shades of grey. E-kirjoihin liittyviä hakuja on myös ollut useampia. Menneellä viikolla minua ilahdutti suuresti useammat Anne Frank -aiheiset haut: ehkäpä joku haksahtaa minun versiooni Anne Frankista!
Rekisteröityneitä lukijoita on täynnä jo hurjat 48, enkä jaksa ollenkaan ymmärtää, että höpinäni voivat kiinnostaa pätkääkään niin montaa ihmisoliota. Kiitos ja kumarrus teille kaikille! Kun puoli sataa tulee täyteen, otan asiakseni järjestää jonkinlaisen arvontahässäkän, mutta siitä enemmän aikanaan.
Nyt tyydyn kohottamaan kuvitteellisen skumppalasini teille, hyvät ihmiset ja hakurobotit, ja toivottamaan 
oikein onnistunutta vuotta 2013!
Mainokset