Top Ten Tuesday: 10 toivetta Joulupukille

Koska näemmä viikko sitten ilmestymään ajastetun TTT-listan kohtalo oli yhtä karmiva kuin edeltäjänsä*, jätän ajastamiset toisille, kunnes saan vastineen karvan verran kiukkuiseen yhteydenottooni Bloggerin ylläpidolta, ja jatkan seuraavaan listaan. Aihe on napattu suoraan The Broke and the Bookishin aiheaikataululistasta, ja listan tarkkaa läpikäymistä suositellaan mm. aviomiehelleni. Luvassa on nimittäin kymmenkohtainen lista teoksista, joiden pukinkontista löytymistä en panisi pahakseni. Olen reiluuden vuoksi listannut sarjat yhden otsikon alle, jotta lista ei jäisi niin yksipuoliseksi.

1. Blomqvist, Anni: Myrskyluoto-sarja. Myönnän, myönnän. Yleissivistyksestäni löytyy Myrskyluodon kokoinen aukko – ja minä sentään olen N. vuoden ruotsinopiskelija! Televisioversion sentään olen nähnyt.

2. Gabaldon, Diana: Outlander-sarja. Armas aviomieheni antoi minulle sarjan ensimmäisen osan hääpäivälahjaksi – vieläpä tuon kaksikymmentävuotisjuhlapainoksen, aijai! Muille osille olisi vielä tilaa majatalossa kirjahyllyssä.

3. Kruusval, Catarina: Ellen-kirjat. Nämä kelpaisivat varmasti myös tyttärelleni, mutta eipä äitikään pahakseen pistäisi. Kuvitus on niin kaunista ja koskettavaa, että pahaa tekee. Lisäksi näillä saisin ehkä varastettua jokusen minuutin omaa aikaa esikoiseltani.

4. Lappalainen, Mirkka: Jumalan vihan ruoska. Minä olen sen verran viallinen päästäni, että historiallisista aiheista minua kiinnostavat eniten sodat ja katastrofit. Tämän(kin) huomioon ottaen Lappalaisen kirja olisi mielenkiintoinen luettava ja tarjoaisi tietoa aivan liian vähälle tutustumiselle jääneestä ajanjaksosta maamme historiassa.

5. McEwan, Ian: Sweeth Tooth. McEwan on yksi suosikkikirjailijoistani, joten toki tämän uusimman tahtoisin lukea – mitä pikemmin sen parempi!

6. Oliver, Jamie: 15 minuutin ateriat. Mitäpä sitä salailemaan? Tekisin mielelläni joskus jotain vähän keitettyä perunaa ja ruskeakastiketta jännempää ruokaa, jos aikapentele riittäisi. Viime jouluna saamani 30-Minute Meals oli askel oikeaan suuntaan, mutta vielä paremmaksikin voisi vetää. Lisäpisteitä suomennoksesta, sillä varsinkin mausteiden osalta englantini on luvattoman heikoilla kantimilla.

7. Rowling, J. K.: Harry Potter -sarja. Niin paljon kuin Pottereita rakastankin, joudun myöntämään, etten omista läheskään koko sarjaa. Alkuperäiskielellä hyllyyn sopisivat kaikki teokset paitsi sarjan viimeinen osa, suomennoksina taas kolme ensimmäistä ja aivan viimeinen.

8. Solženitsyn, Aleksandr: Gulag: Vankileirien saaristo. Klassikkoteos, joka on ollut lukulistallani jo iät ja ajat. Kuvittelen, että saisin sen otettua työn alle, mikäli se löytyisi kotikirjastosta.

9. Tolkien, J. R. R.: The Lord of the Rings -trilogia. Rippilahjarahoilla ostamani LotR-pokkari alkaa olla niin puhki luettu, että ottaisin mielelläni vastaan trilogian alkuperäiskielellä – tällä kertaa kovakantisena ja mielellään erillisinä niteinä.

Ja tietenkin:

10. Finlandia-palkinnon nappaava teos. Tikkien poisto terveyskeskuksessa (kuka sanoo, ettei muuttaminen ole rankkaa puuhaa?), joululahjashoppailu ja piparkakkutaikinatalkoot kutsuvat meikämutsia niin, etten raaski jättää listan julkaisua iltakoomaan, jolloin nimi olisi jo tiedossa. Toivottavasti presidentti Halonen valitsee viisaasti!
*) Se kurja katosi bittiavaruuteen eikä koskaan ilmestynyt tänne, minkä minä huomasin tietenkin vasta perjantaina painittuani koko viikon vesirokkoisten lapsien kanssa.
Mainokset