Täytepostaus.

Kesä ja kärpäset hyttyset vaativat kylkeensä paljon luettavaa. Miksikö sitten kirjablogi ei päivity? Koska Joulupukki ei kuitenkaan viime vuonna ottanut Kindle-toivettani kuuleviin korviinsa, ovat lukuhetkeni aika tiukoilla: pienempi ipanakaan kun ei enää suostu nukahtamaan, jos lukulamppu on päällä, vaan taistelee itsensä hereille ja alkaa höpötellä.

Onneksi isompi kakara on, kuten jo aiemmin taisin mainita, innostunut lukemisesta ja bongailee kirpputoreilta kärppänä kivannäköisiä kirjoja. Äitinä paikkaan tietysti aukkoja lastenkirjahyllyssä, omaa akuuttia lukemisenpuutetautiani sekä esikoisen silmissä vauvan (ja imetyksen) myötä heikentynyttä asemaani ahkerasti enkä juuri koskaan vastaa pojalle näissä tilanteissa kieltävästi. Erityisen hanakasti nakkaan kirjoja kassaa kohti, jos kyseessä on omasta lapsuudestani tuttu opus. Viime aikoina meille onkin päätynyt Maikki Harjannetta sekä syntymäpäivälahjana että kirppislöytönä, samoin Elina Karjalaisen ihania Uppo-Nalle-kirjoja ja Hannu Tainan niinikään kuvittama satelliittisatu, josta perheen miesväki erityisesti pitää.

Kesä, kirpputorit, kirjat – eiköhän niillä jaksa kärsiä niistä hyttysistäkin. (Lisäksi nykyään minulla kulkee pokkari mukana hoitolaukussa, jotta voin bussimatkoilla ja leikkipuistoissa lukea edes muutaman virkkeen sieltä sun täältä.)

Mainokset